Naš

Blog

Bundevino ulje OLGA - u ponudi Fit Code-a

Upotreba biljnih ulja je poslendnjih par decenija doživela ekspanziju zbog njihovog lekovitog dejstva. Zabeleženo je oko 250 biljnih vrsta iz kojih se ekstrakcijom mogu dobiti ulja visoke biološke i hranljive vrednosti. Bogata su polinezasićenim masnim kiselinama, a velika prednost u odnosu na druge masnoće koje se koriste u ishrani je ta što ne sadrže holesterol, već utiču na smanjenje "lošeg" LDL holesterola u krvi. Preporuka za unošenje masti u organizam je 1/4 masti animalnog porekla i 3/4 ulja biljnog porekla.


Pored velikog izbora biljnih ulja, kao što su ulje od maslina, suncokreta, badema, kukuruza, značajno mesto je zauzelo i ulje od semenki bundeve. Vekovima unazad koristilo se za prevenciju mnogih oboljenja. U kategoriji visoko kvalitetnih ulja i budnevino ulje je zauzelo svoje mesto zbog visoke biološke vrednosti i odgovarajuće količine masnih kiselina i drugih jedinjenja koji imaju povoljne efekte na organizam. Izuzetno je bogato omega-6 i omega-3 masnim kiselinama, delta-7 sterolima, vitaminima E, A, C, K i B, karotenoidima koji imaju odlično antioksidantno dejstvo, mineralima kao što su fosfor, kalcijum, magnezijum i kalijum. Takođe, podpomaže prilikom regulacije koncentracije LDL holesterola u krvi, lečenja kardiovaskularnih oboljenja, jačanja imunog sistema, poboljšanja vida i pospešuje rad bubrega.

Obzirom da tim kuvara Fit Code-a brine o svojim konzumenti, odlučili smo da uvrstimo i bundevino ulje u ponudu, u smislu dresinga. U ponudi će biti Olga devičansko i hladno presovano bundevino ulje sa vojvođanskog podnevlja. Zahvaljujući mehaničkom presovanju ulja iz semena bundeve, Olga ulje zadržava svoja primarna nutritivna svojstva. Zbog svojih svojstva veliku primenu nalazi u kulinarstvu, gde ćemo ga koristiti kao dresing-preliv za salatu, dodatak jelima i dezertima i za sastavni deo marinada. Ubuduće salate koje su u ponudi nećemo začinjavati, već ćete Vi imati na raspolaganju pored maslinovog i bundevino ulje kako bi mogli sami začiniti salatu ili ga dodati u jelo. Obzirom da je količina i način dodavanja ulja i začina sve individualniji, odlučili smo se za ovaj potez, kako bi u stopu pratili potrebe naših konzumenata. Takođe, imaćete mogućnost da odaberete dresing po izboru, ako želite da Vam naši kuvari začine salatu tj. jelo. Ulje od semena bundeve je prezentovano 02.11.2018. na promociji novog jelovnika, prezentaciji vina vinarije Janko i degustaciji novih koktela, vina i hrane.

Glavni dobavljač ulja semena bundeve će biti firma JS&O iz Novog Miloševa. Zahvaljujući kvalitetu procesne proizvodnje gde za osam sati uberu, transportuju, osuše, očiste, upakuju i skaldište seme uspevaju da zadrže maksimalni nivo nutrijenata u semenu.

Vaš Fit Code tim! :)

Kontakt

Sutjeska 2 (SPENS)
Novi Sad
office@fitcode.rs

Radno Vreme

Pon - Sub 07:00 - 23:00 h 

Ned 08:00 - 22:00 h 

Rezervacija

Pozovite nas!

Mobilni: +381 62 241 155

Pronađite nas