Naš

Blog

Kuvari Fit Code-a na Gastro Kup-u 2018

Kao što je poznato od 6.-7. Oktobra na Novosadskom sajmu u  Master centru je održan drugi po redu Gastro kup. Fit Code je i ove godine poslao svoje kuvare na ovo prestižno takmičenje kulinara. Kuvari koji su bili zaduženi za pripremanje jela jesu Davor Tumbas i Gorčin Perović. Oni su ujedno radnici Fit Code-a i studenti Visoke škole za menadžment, usmerenja za ugostiteljstvo.

 

Obojica su učestvovali u kategorijama gde takmičari individualno pripremaju hranu za dve osobe u određenoj kategoriji. Kategorije koje postoje jesu jela od mesa, poslastice, jela od testa, karving rad i slično. Naši kandidati su se takmičili u  dve kategorije, i to, Gorčin P. je radio jelo od piletine i jelo od ribe, dok je Davor T. radio jelo od ribe i jelo od testa.

 

SUDIJSKI TIM KAO NAJPOZNATIJI ŠEFOVI I KUVARI REGIONA

 

Prvog dana takmičenja, u subotu, nastupao je Gorčin, pripremajući jela za obe kategorije, dok je Davor radio prvo jelo u subotu, a drugo u nedelju. Njihov rad je bio primećen i zapažen od strane međunarodno priznatih šefova kuvara i master šefova, kao što su Dejan Stanković, Miloš Jovanović, Mladen Pršić, pakleni Saša Mišić i mnogi drugi. Imali su čast da njihova jela primeti i Michelin star chef Giorgio Diana. Takmičari su imali zadatak da pripreme jelo za dve osobe i da ga serviraju u roku od pola sata. Sudije su pored ostalog ocenjivale higijenu, način pripreme i obrade namirnica, serviranje, čuvanje namirnica, odnos sa sudijama tokom pripremanja jela i mnoge druge bitne osobenosti tokom pripremanja jela.

                                    Izvor slike: https://www.facebook.com/gastrokupsrbija/

NAŠI DEBITANTI NA GASTRO KUPU 2018

 

Gorčin je pripremao jelo od ribe, i to Lososa sa prokeljom i jelo od piletine, Rolovana piletina  sa kinoom. Davor je pripremao jelo od ribe, Brancin sa prilogom od sočiva, celera i šargarepe i jelo od testa, Testenina sa sosom od paradajza i kulena. U toku pripreme za takmičenje bili su sponzorisano od strane Fit Code-a koji su i predstavljali. Imali su Punu podršku vlasnika i tima zaposlenih na predstojećem takmičenju. Nporno su vežbali danima pre takmičenja kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate. Gastro kup 2018 im je bilo prvo takmičenje na kom su učestvovali i osvojili medalje. Ukoliko se i sledeće godine organizuje, oni će ponovo biti učesnici u nadi da će sledećeg puta osvojiti još bolje medalje.

 

Nakon održanog takmičenja, kada su se slegli svi utisci Davor i Gorčin su bili radi da daju odgovre na par pitanja, i to:

 

KAKVI SU VAŠI UTISCI NAKON TAKMIČENJA?

 

Gorčin:  Pre svega jedno jako lepo isksutvo. Drago mi je što sam upoznao poznate i međunarodno priznate kuvare. Čak sam uspeo da izmamim  osmeh paklenom Saši Mišiću.

Davor: Fasciniram sam ovim takmičenjem. Zadovoljan sam, obzirom da mi je ovo prvo takmičenje. Smatram ovo takmičenje jako dobrim iskustvom i da će mi pomoći u daljoj karijeri.

KAKO  SU PROTEKLE PRIPREME ZA TAKMIČENJE?

 

D: Pripreme su trajale nedelju dana, prosle su u savrsenom redu, uz minimalne probleme, obzirom da sam propustio neke sitnice, i u velikoj euforiji pre takmičenja sam zaboravio tanjire za servis, oklagiju za testo...

G: Poslodavac nas je i prijavio. Bio je veoma fleksibilan po pitanju dodatne nabavke za takmičenje. Omogućio nam je sva neophodna sredstva i namirnice. Veliko smo mu zahvalni.

KAKO STE ZADOVOLJNI OCENOM SUDIJA?

 

D: Imajući u vidu moje greske, prezadovoljan sam ocenama i komentarima sudija . Dok sam pripremao jelo, sudije su bile korektne uz prijatne savete. Proveravali su frižidere, ukus hrane tokom pripreme i koliko vodim racuna o higijeni.

G: Ovo mi je prvo takmičenje i išao sam bez  prevelikih očekivanja, sasvim sam zadovoljan srebrom, ono ce me samo podstaći da budem bolji na sledećem takmičenju.

DA LI PLANIRATE PONOVO DA POSETITE GASTRO KUP?

 

D: Vidimo se sledeće godine, idemo do zlatnog pehara.

G: Naravno, vidimo se i sledeće godine na sajmu.

KAKO STE ZADOVOLJNI ORGANIZACIJOM TAKMICENJA?

 

D: Obzirom da je drugo po redu, svi propusti su prihvatljivi jer je opšte poznato da manifestacija mora da se organizuje minimum pet puta kako bi šesti protekla bez nepredviđenih okolnosti.

G: Predlog za organizatore je  da imaju još više sponzora koji bi npr dopremili posuđe, kao što su dopremili termo mikser, osnovne namirnice, klice i začinsko bilje i slično…

Našim kuvarima želimo još bolje rezultate sledeće godine na Gastro kupu, a ostalim takmičarima poručujemo da se dobro spreme i da je fer igra najbitnija.
Kontakt

Sutjeska 2 (SPENS)
Novi Sad
office@fitcode.rs

Radno Vreme

Pon - Sub 07:00 - 23:00 h 

Ned 08:00 - 22:00 h 

Rezervacija

Pozovite nas!

Mobilni: +381 62 241 155

Pronađite nas